Basel III a jeho očakávaný dopad na slovenské banky - Ličko, Oliver (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá novými pravidlami bankovej regulácie - Basel III, ich implementáciou a dopadmi na bankový sektor v Slovenskej republike. Prvá kapitola stručne približuje predchádzajúce systémy regulácie a ich hlavné piliere. Teoretickému priblíženiu jednotlivých zmien a samotným novým pravidlám bankovej regulácie sa venujú nasledujúce kapitoly. Praktická časť práce sleduje riadenie rizík vtroch najväčších slovenských bankách. A vposlednej kapitole je pozornosť venovaná možným dopadom pravidiel Basel III nie len na bankový sektor, ale aj na celkovú ekonomiku Slovenskej republiky.