Basel III a jeho očakávaný dopad na slovenské banky - Ličko, Oliver; Matejašák, Milan; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá novými pravidlami bankovej regulácie - Basel III, ich implementáciou a dopadmi na bankový sektor v Slovenskej republike. Prvá kapitola stručne približuje predchádzajúce systémy regulácie a ich hlavné piliere. Teoretickému priblíženiu jednotlivých zmien a samotným novým pravidlám bankovej regulácie sa venujú nasledujúce kapitoly. Praktická časť práce sleduje riadenie rizík vtroch najväčších slovenských bankách. A vposlednej kapitole je pozornosť venovaná možným dopadom pravidiel Basel III nie len na bankový sektor, ale aj na celkovú ekonomiku Slovenskej republiky.
Vedoucí práce: Milan Matejašák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses