Vybrané dopady mobilizace na ekonomiku USA v letech 1941 - 45 - Joukl, Petr; Johnson, Zdenka, 1983-; Fabianková, Klára, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce pojednává o vlivu mobilizace USA během druhé světové války na vývoj amerického hospodářství optikou několika jeho vybraných oblastí. Práce se zaměřuje na efekty oživení ekonomiky USA, které s sebou přechod na válečnou ekonomiku přinesl. Stěžejní část práce je věnována změnám ve struktuře produktu, federálního rozpočtu, v oblasti spotřeby domácností a investic. Práce poukazuje zejména na to, že oživení ekonomiky Spojených států způsobené mobilizací nelze hodnotit pouze na základě vývoje makroekonomických ukazatelů. Výsledky práce naznačují, že při analýze dopadů mobilizace je pro pochopení situace potřeba zohlednit odklon USA od tržního systému a zkoumat bezprostřední dopady transformace ekonomiky na situaci spotřebitelů, zaměstnanců a soukromých firem.
Vedoucí práce: Zdenka Johnson
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses