Multilevel marketing ve firmě Oriflame - Táborská, Martina (2013)
V teoretické části bakalářské práce je představen model obchodního podnikání multilevel marketing (dále pod zkratkou MLM), jeho historie, principy fungování a rozdíly mezi nečestnými formami podnikání, které jsou s MLM často zaměňovány. V této části je také představena firma Oriflame a její MLM systém. V praktické části je vytvořen marketingový výzkum veřejného mínění pomocí dotazníkového šetření, s cílem zjistit povědomí o MLM a o firmě Oriflame. Na základě výsledků šetření, vlastních poznatků a zpracované SWOT analýzy, jsou pro firmu Oriflame vytvořeny návrhy na zlepšení do budoucnosti. Závěr shrnuje poznatky práce.