Návrh zařazení učiva o vykazování podle mezinárodních standardů IFRS v účetnictví pro obchodní akademie - Strakatá, Hana; Berková, Kateřina, 1984-; Fišerová, Marie, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Problematika IFRS je od roku 2007 zařazena do RVP oboru vzdělávání Obchodní akademie. Cílem této diplomové práce je vytvořit návrh učiva IFRS pro tento stupeň vzdělávání, jelikož v současné době zatím na obchodních akademiích není problematika IFRS ve větších podrobnostech vyučována. Práce má čtenáře na úvod krátce seznámit se vznikem a vývojem IFRS a jejich smyslem obecně. Dále se zaměřuje na požadavky praxe kladené na absolventy obchodních akademií. Následující část práce již ukazuje současnou praxi výuky účetnictví na obchodních akademiích, přičemž na tyto poznatky navazuje návrh samotného učiva IFRS na těchto školách. Závěr práce obsahuje výsledky výzkumného šetření, prováděného u žáků 4. ročníků oboru vzdělávání Obchodní akademie pomocí didaktického testu a výsledky dotazníkového šetření u učitelů účetnictví na obchodních akademiích.
Vedoucí práce: Kateřina Berková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses