Analýza míry sebevražd v ekonomickém kontextu - Čejka, Jakub; Svoboda, Miroslav; Pichaničová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá vztahem mezi vybranými, ne jen ekonomickými veličinami a mírou sebevražd České republiky. Vybrané ekonomické faktory jsou: vývoj hospodářského cyklu, nezaměstnanost a příjmy obyvatel. Mezi indikátorem důvěry spotřebitelů jakožto ukazatelem hospodářského cyklu a mírou sebevražd práce potvrdila nepřímou závislost. Naopak mezi registrovanou mírou nezaměstnanosti a mírou sebevražd byla prokázána závislost přímá. Vztah mezi indexem reálných mezd a mírou sebevražd potvrzen nebyl. Neekonomický faktor, u kterého byla prokázána nepřímá závislost, je počet obyvatel ve věku 65 a více let.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses