Ekonomické a mezinárodní dvojí zdanění rozděleného zisku - Lošková, Žaneta (2013)
Diplomová práce se zabývá ekonomickým a mezinárodním dvojím zdaněním. Problematiku řeší z pohledu individuálního portfoliového investora, který je daňovým rezidentem České republiky a drží akcie v různých zemích v Evropské unii a ve světě. K analýze daňového zatížení portfoliového investora využívá Smlouvy o zamezení dvojímu zdanění mezi Českou Republikou a vybranými státy, daňové předpisy České Republiky a vybraných zemí a komunitárním právo Evropské unie.