Analýza sledovanosti televize a internetu v ČR - Štěpán, Jan (2013)
Ve své bakalářské práci se budu zabývat vývojem největších masmédií. V první části se zaměřím především na vývoj televize, internetu a okrajově se zmíním i o novinách. Podrobněji rozvedu vý-voj na domácím trhu -- tedy zejména v České republice, shrnu ale i informace ohledně vývoje v době Československa. Masmédia se v českém prostředí nevyvíjela zcela odtrženě od okolních zemí. Proto jsem ve své práci neopomenul zmínit i základní informace o vývoji masmédii právě v zahraniční. V další části se zaměřím na způsob měření sledovanosti televize respektive návštěvnosti na interne-tu. Zajímá mě metodika, její transparentnost. Jakým způsobem se měřila návštěvnost, jak se nyní měří, její možný další vývoj. Proč a pro koho jsou tato čísla důležitá, jak a proč je možné tato čísla ovlivnit. V poslední části budu zkoumat, jaké vnější vlivy působí na televizní sledovanost respektive v případě internetu na internetovou návštěvnost. Jaké jsou základní předpoklady pro možnost sle-dování televize nebo internetu. Budu zkoumat zejména vliv venkovního počasí. Zajímá mě i pří-padná možná závislost na dostatečně disponibilitě likvidních peněžních prostředků v den výplaty.