Empirické zkušenosti s projekty PPP v zahraničí ve vybraném sektoru - Hrušková, Karolína (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá zkušenostmi s projekty partnerství veřejného a soukromého sektoru v Evropské unii. Cílem práce je formulovat možná doporučení pro Českou republiku jako ekonomiku v oblasti PPP nezkušenou. První část proto na základě empirických studií popisuje evropský trh PPP. Druhá poté zkoumá konkrétní zkušenosti z Nizozemska, Portugalska, Maďarska a Polska, získané v oblasti projektů silniční infrastruktury a vysvětluje příčiny selhání některých projektů vedených v těchto zemích.