Změna antidrogové politiky jako nezbytná cesta k řešení mezinárodního problému násilí - Vich, Marek; Žamberský, Pavel; Pavlík, Petr, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Současný systém mezinárodní protidrogové politiky se vyznačuje řadou nedostatků a provází ho společensky škodlivé problémy, mezi které patří především posílení ilegálního černého trhu, prohloubení problémovosti drogově závislých uživatelů a zvýšení zdravotní závadnosti. Východiskem z této situace může být postupná deeskalace protidrogové politiky zpět směrem k regulatorní politikce. Taková změna může uvolnit prostředky pro navýšení investic pro preventivní vzdělávácí programy a programy odvykání závislosti.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses