NFC technologie a její využití pro mobilní kampaně - Náprstek, Miloslav; Pavlíček, Antonín, 1977-; Zaoral, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Bakalářská práce se věnuje novince v bezdrátových komunikacích -- technologii Near Field Communication (NFC). V prvním tematickém celku je stanoveno teoretické pozadí NFC technologie. První část teorie je věnována představení standardů, specifikací a principů, kterými se řídí komunikace pomocí této technologie. Práce popisuje také jednotlivé možnosti použití NFC technologie a typy zařízení komunikující prostřednictvím NFC. Ty jsou rozděleny podle vlastností a chování komunikované informace. Druhý celek popisuje realizaci a použití aplikace pro vzdálenou správu NFC tagů. Aplikace je vyvíjena za účelem reálného nasazení v mobilních kampaních. Práce stanoví důvody pro potřebu správy NFC tagů a výchozí stav použitých komponent. Dále jsou popsány použité programovací postupy, úpravy využitých skriptů, popřípadě nastavení komponent. Na závěr jsou představeny modelové situace reálného využívání aplikace z pohledů uživatele i administrátora aplikace.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses