Problémy vyhledávání informací na webu - vyhledávače v českém prostředí - Málek, Jiří (2013)
Cílem práce je shrnout nejdůležitější informace o hlavních vyhledávačích na českém trhu Googlu a Seznamu a provést jejich srovnání z hlediska poskytovaných služeb a počtu uživatelů. Práce je rozdělena do tří částí. V první části jsem se zaměřil na historii vyhledávačů a vyhledávání s důrazem na Seznam a Google. Další část se týká změn a novinek ve vyhledávání a službách, které jsou těmito vyhledávači poskytovány v posledních pěti letech a jejich srovnáním. Poslední část je zaměřena na vyhodnocení průzkumu, který testuje znalosti uživatelů v oblastech vyhledávání, vybraných novinek a schopnosti vyhledávat.