Dopady změn sazeb DPH - Vrkoč, Jakub (2013)
Cílem této bakalářské práce je analýza dopadů změn sazeb DPH na obyvatele České republiky a na stát. První, teoretická část se soustředí na vymezení základních pojmů týkajících se DPH. Empirická část práce vyčísluje, jak se změní vydání českých domácností v důsledku zavedení jednotné sazby DPH, a jak v případě zachování dvou sazeb DPH na úrovni 15 % a 21 %. Dále predikuje, jaký vliv by měly jednotlivé alternativy daňových sazeb na stát z pohledu vybrané výše DPH.