Dopady změn sazeb DPH - Vrkoč, Jakub; Kučerová, Zuzana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této bakalářské práce je analýza dopadů změn sazeb DPH na obyvatele České republiky a na stát. První, teoretická část se soustředí na vymezení základních pojmů týkajících se DPH. Empirická část práce vyčísluje, jak se změní vydání českých domácností v důsledku zavedení jednotné sazby DPH, a jak v případě zachování dvou sazeb DPH na úrovni 15 % a 21 %. Dále predikuje, jaký vliv by měly jednotlivé alternativy daňových sazeb na stát z pohledu vybrané výše DPH.
Vedoucí práce: Zuzana Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses