Osobné financie - Broniš, Matej; Schlossberger, Otakar, 1958-; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cieľom bakalárskej práce je analyzovať jednotlivé kroky tvorby osobného finančného plánu pre fyzické osoby. V práci je taktiež možné nájsť rady, ktoré by mali proces zefektívniť a zjednodušiť. Nezabudol som spomenúť ani relatívnu novinku v oblasti osobných financií -- a to takzvaný "account aggregator", ktorý prepája jednotlivé účty klienta do jedného účtu prístupného cez internetovú aplikáciu. Záver prvej časti je venovaný problematiky zadlženia, ktorá veľmi ľahko môže vyústiť do exekúcie alebo osobného bankrotu. V aplikačnej časti sú postupne vytvorené dva finančné plány v dvoch rôznych situáciách a následne porovnané okolnosti, ktoré ovplyvnili rozdielne prístupy pri ich tvorbe.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses