Transformace hospodářského výsledku na základ daňe - Levora, Vojtěch (2012)
Bakalářská práce se věnuje přeměně výsledku hospodaření na základ daně v právním prostředí České republiky. Zaměřuje se na daňově neuznatelné náklady a na rozdíl zahrnování účetních a daňových odpisů do daňových nákladů. Seznamuje s několika základními odpisovými technikami. Skládá se ze dvou částí. První část je obecná část, napsaná metodou kompilace. Inspiruje se zejména Zákonem o účetnictví a Zákonem o daních z příjmů. Druhá část je založena na výpočtu základu daně dvou společností na základě postupu výpočtu v daňovém přiznání.