Zajištění závazků v českém a německém právu - Růžek, Lukáš; Švarc, Zbyněk, 1950-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá hlavně úpravou zajištění závazků v českém a německém právu. Důraz je kladen především na úpravu institutů zajištění závazků v českém občanském, obchodním zákoníku a novém občanském zákoníku. V této práci je taktéž popsána úprava zajištění závazků v německém právu občanském (podle Bürgerliches Gesetzbuch) a obchodním (podle Handelsgesetzbuch). Věnuje se rovněž vlivu rozhodnutí soudů na aplikaci práva v oblasti zajištění závazků v českém právu, a proto jsou u jednotlivých zajišťovacích institutů uvedeny některé zajímavé judikáty.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses