Dlouhodobá nezaměstnanost v České republice. - Kovář, Jiří (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu dlouhodobé nezaměstnanosti v České republice a v Evropské unii v letech 2003-2012. První část práce obsahuje charakteristiku nezaměstnanosti a pojmů s ní souvisejících. V praktické části bakalářské práce je zanalyzován vývoj dlouhodobé nezaměstnanosti v jednotlivých státech. Analýza se zaměřuje převážně na srovnávání podle míry dlouhodobé nezaměstnanosti a míry výskytu dlouhodobé nezaměstnanosti. Dále je porovnávána dlouhodobá nezaměstnanost podle pohlaví, věku a dosaženého stupně vzdělání.