Objektová databáze db4o - Budka, Michal; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Hrubý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce si klade za cíl seznámit čtenáře s NoSQL databázovými systémy a demonstrovat základní funkcionality a vlastnosti na jednom z jejich představitelů, objektové databázi db4o. První části této práce obsahuje základní informace o NoSQL databázích, jejich kategorizaci s popisem jednotlivých zástupců dané kategorie, základní vlastnosti, distribuční a datový model a úvod do problematiky Polyglot Persistence. Poslední část této práce je zaměřena na praktickou demonstraci objektové databáze db4o, která zahrnuje manipulaci s objekty, možnost realizování transakcí, vyhledávací metody, aktivaci hloubkových objektů a dědičnost. Závěr této části obsahuje zamyšlení nad možnou škálovatelností databáze db4o.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses