Přirozená míra nezaměstnanosti v ČR v období 1993-2012 a odhad jejího vývoje v budoucnosti - Vochozka, Jan (2013)
Hlavním cílem bakalářské práce je analýza vývoje přirozené míry nezaměstnanosti na trhu práce České republiky v období 1993-2012 a jeho možný vývoj v budoucnosti. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá trhem práce, nezaměstnaností obecně a teorií přirozené míry nezaměstnanosti. Praktická část pak přímo vývojem míry nezaměstnanosti v daných dvou dekádách a její srovnání s přirozenou mírou nezaměstnanosti a v poslední části práce je nastíněn její možný vývoj v blízké budoucnosti.