Role vědeckotechnických parků ve světovém hospodářství se zaměřením na Českou republiku - Nevěřilová, Naďa (2013)
Diplomová práce se zabývá rolí vědeckotechnických parků ve světovém hospodářství se zaměřením na Českou republiku. V první části se věnuje teoretickému rámci oblasti vědeckotechnických parků. Dále se pak zaměřuje na konkrétní roli, kterou vědeckotechnické parky ve světovém hospodářství zaujímají, a to ve dvou rovinách. Nejdříve jsou popsány modely a rozdíly z pohledu celého světa, uvedeny jsou dva konkrétní příklady zemí - Spojených států amerických a Číny. Další rovinou je role VTP v evropských ekonomikách, opět jsou uvedeny dva konkrétní příklady zemí, a to Velké Británie a Francie. V poslední části je popsán přístup k vědeckotechnickým parkům v České republice a jsou zhodnoceny přínosy, které mohou mít zahraniční modely jako vzor při nastavování systému a fungování sítě vědeckotechnických parků v České republice.