Vykazování leasingu vs. úvěru a jejich daňové dopady - Čížek, Ladislav; Hálek, Miroslav; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem práce je popsat financování úvěrem ve srovnání s finančním a operativním leasingem. Práce objasňuje princip fungování úvěru, finančního a operativního leasingu. Věnuje se právní úpravě uvedených forem financování. Zabývá se vykazováním těchto produktů v účetnictví z pohledu individuálního podnikatele. Vychází z Českých účetních standardů. Sleduje daňové dopady těchto forem financování v oblasti daně z příjmů, daně z přidané hodnoty a silniční daně. V práci je provedeno srovnání ekonomické výhodnosti zkoumaných forem financování.
Vedoucí práce: Miroslav Hálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses