Svoboda projevu a volného šíření informací na internetu v ČR - Ludvík, Karel; Sigmund, Tomáš; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Bakalářská práce se zabývá svobodou projevu a volného šíření informací na Internetu v ČR. Svoboda projevu a volné šíření informací získala s nástupem Internetu, který usnadnil jejich všeobecnou dostupnost, novou kvalitu. Díky tomu, že Internet pokrývá, až na malé výjimky, celou planetu, byly pro šíření a získávání informací zrušeny všechny hranice a omezení. Svoboda projevu a šíření informací tak získala globální charakter. K rozvoji svobody názoru, projevu a šíření informací, který v České republice dosáhl po revoluci v roce 1989 nebývalého rozsahu, přispěl rozhodujícím způsobem Internet. Absolutní svobodu projevu a šíření informací, která byla z počátku Internetu vlastní, začaly v krátké době zneužívat ke kriminálním aktivitám zločinné skupiny. Práce je zaměřena na hodnocení stupně ochrany svobody projevu a volného šíření informací na Internetu i před těmito živly. Posuzuje i základní mezinárodní smlouvy a pakty zaručující ochranu svobody. Pozornost je věnována nezbytným zákonným omezením ze strany státu a koncepci strategie kybernetické bezpečnosti EU. Posuzuje, zda jsou dostatečně vhodná pro ochranu svobody projevu a šíření informací na Internetu.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses