Zákonná úprava přeměn obchodních společností - Škríbová, Jana (2013)
Bakalářská práce se věnuje zákonní úpravě přeměn obchodních společností. První část se věnuje zákonu č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev. Popisuje jednotlivé druhy přeměn, jejich dělení a základní úpravu v českém právu. Další část je věnována procesu fúze, jejímu časovému průběhu a základním účetním aspektům. V poslední části se nacházejí informace o úpravě přeměn na Slovensku, a to zejména záležitosti týkající se sloučení.