Zákonná úprava přeměn obchodních společností - Škríbová, Jana; Šmídová, Jekaterina; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se věnuje zákonní úpravě přeměn obchodních společností. První část se věnuje zákonu č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev. Popisuje jednotlivé druhy přeměn, jejich dělení a základní úpravu v českém právu. Další část je věnována procesu fúze, jejímu časovému průběhu a základním účetním aspektům. V poslední části se nacházejí informace o úpravě přeměn na Slovensku, a to zejména záležitosti týkající se sloučení.
Vedoucí práce: Jekaterina Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses