Srovnání leasingu a úvěru - Dudová, Tereza; Nováková, Lenka; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem práce je srovnání finančních produktů leasingu a úvěru, které představují dva nejčastěji využívané způsoby financování majetku z cizích zdrojů. Práce je zaměřena na případ pořízení majetku podnikatelským subjektem vedoucím účetnictví a zabývá se převedším srovnáním způsobu vykazování v účetnictví a vlivu, který mají sledované finanční produkty na základ daně. Po úvodních třech kapitolách, které upravují základní teoretické vymezení leasingu a úvěru spolu se srovnáním jejich účetních a daňových aspektů, je věnován prostor i dalším kritériím využitelným při rozhodování o volbě jednoho ze způsobů financování, jako je právní úprava, smluvní podmínky či ekonomická náročnost. Tato část práce je následována analýzou reálné nabídky od konkrétního poskytovatele. Na závěr je doplněno souhrnné zhodnocení zjištěných skutečností a také konečný výsledek plynoucí ze srovnání leasingu a úvěru.
Vedoucí práce: Lenka Nováková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses