Památková ochrana architektury 20. století a její vliv na podobu českých měst - Šťastný, Petr; Kouba, Vojtěch, 1983-; Novák, Zdeněk, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce s názvem "Památková ochrana architektury 20. století a její vliv na podobu českých měst" se zabývá vztahem památkové péče k architektuře 20. století. V úvodu se práce zabývá historií a vývojem památkové péče. Následně přibližuje problematiku ochrany památek 20. století a postoj veřejnosti i odborníků k tomuto tématu. Na závěr je analyzován případ památkové ochrany Nákladového nádraží Žižkov. Práce popisuje řízení o památkové péči, které způsobilo konflikt mezi vlastníky objektu a developery na jedné straně a pracovníky památkové péče a veřejností na straně druhé.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses