Jak ovlivňuje věk ženy, ve kterém má své první dítě, její budoucí příjem ? - Horová, Jana; Brožová, Dagmar, 1958-; Klesla, Arnošt; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Práce zjišťovala vliv věku ženy, ve kterém má své první dítě, na její budoucí příjem. Data potřebná k analýze byla získána dotazníkovým šetřením, kdy cílovou skupinou byly ženy s minimálně jedním dítětem, nejnižším dokončeným středoškolským vzděláním a v době výzkumu pracujících na plný pracovní úvazek. Výsledky prokázaly pozitivní vliv věku ženy při narození prvního dítěte na její příjem, konkrétně 1,8% zvýšení měsíčního příjmu při oddálení rodičovství o jeden rok. Jako rozšíření práce byl zkoumán vztah mezi délkou pracovní praxe před porodem a budoucím příjmem. Hypotéza o pozitivním vlivu počtu let praxe před porodem na příjem však potvrzena nebyla.
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses