Český fašismus v období Druhé republiky - Odrin, Denis; Rataj, Jan, 1951-; Brejchová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá českým fašismem v období Druhé republiky. Cílem práce je popsat vývoj fašistických hnutí a následně charakterizovat jejich hlavní požadavky. Dále se práce snaží popsat jejich postavení v politickém systému Česko-Slovenska. V první části práce se práce zabývá vymezením pojmů fašismus, tak aby jejich definice sloužila i pro další části práce. V druhé části je nastíněn vývoj českého fašismu v období První republiky od jeho zrodu až po událostí Mnichova v roce 1938. Dále se práce zaměří na charakteristiku fašistických hnutí v období Druhé republiky a nakonec v čtvrté části se podívá na charakteristiku Česko-Slovenska a politické působení českého fašismu v tomto období.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses