Integrace výběru daně z příjmů a pojistného - mezinárodní srovnání - Matušková, Tereza; Tepperová, Jana; Vítková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zabývá sloučením výběru daně z příjmů a pojistného sociálního pojištění. Přínosem integrace výběru odvodů je především zefektivnění celého procesu a snížení administrativní zátěže jak na straně poplatníků, tak na straně státu. V České republice se pro tento systém výběru odvodů užívá pojem Jedno inkasní místo. Cílem mé bakalářské práce je popsat integrační proces a fungování integrovaného systému pro výběr daně z příjmů a pojistného sociálního pojištění ve vybraných státech, konkrétně v Estonsku, Maďarsku, Nizozemsku, Velké Británii a České republice, a následně porovnat integrovaný systém v těchto státech. Zjistila jsem, že problémy během procesu integrace nenastaly pouze v České republice, ale jsou běžné i v ostatních státech.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses