Přechod z daňové evidence na podvojné účetnictví. Vliv přechodu na daňový základ. - Přibylová, Anna (2013)
Bakalářská práce se zabývá dvěma nejběžnějšími hospodářskými evidencemi, za které jsou považovány daňová evidence a podvojné účetnictví. Vymezuje jejich hlavní zásady, postup a pravidla zaznamenávání hospodářských operací a stanovení daňových základů v obou evidencích. Druhá část práce se věnuje přechodu z daňové evidence na podvojné účetnictví a definuje jeho dopady do daňového základu. V poslední prakticky zaměřené kapitole je uveden konkrétní ilustrační příklad přechodu z daňové evidence na podvojné účetnictví, na kterém jsou demonstrovány možné dopady do základu daně.