Přechod z daňové evidence na podvojné účetnictví. Vliv přechodu na daňový základ. - Přibylová, Anna; Šmídová, Jekaterina; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá dvěma nejběžnějšími hospodářskými evidencemi, za které jsou považovány daňová evidence a podvojné účetnictví. Vymezuje jejich hlavní zásady, postup a pravidla zaznamenávání hospodářských operací a stanovení daňových základů v obou evidencích. Druhá část práce se věnuje přechodu z daňové evidence na podvojné účetnictví a definuje jeho dopady do daňového základu. V poslední prakticky zaměřené kapitole je uveden konkrétní ilustrační příklad přechodu z daňové evidence na podvojné účetnictví, na kterém jsou demonstrovány možné dopady do základu daně.
Vedoucí práce: Jekaterina Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses