Brain-Computer Interface Epoc Emotiv a potenciál jeho komerčního využití - Vencelides, David (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na Brain Computer Interface. Konkrétně na zařízení Emotiv Epoc. První část práce je zaměřena na úvod do tématu Brain Computer Interface. Tato část je zaměřena na stručnou historii BCI a na způsoby měření mozkové aktivity. Druhá část práce se zabývá konkrétními BCI produkty, které jsou dostupné na spotřebitelském trhu volně k prodeji za cenu přístupnou běžnému zákazníkovi. Třetí část práce je zaměřena na jeden konkrétní BCI produkt EPOC Emotiv. V této části je přístroj představen. Práce se zabývá jaké má přístroj možnosti a omezení, dále je pozornost věnována aplikacím, které jej využívají. A na závěr je uveden teoretický návrh meditační aplikace.