Aplikace akruálního principu v účetnictví - Brabec, Tomáš (2013)
Bakalářská práce se věnuje aplikaci akruálního principu v účetnictví, použitím položek časového rozlišení, dohadných položek a rezerv. Tyto položky jsou rozebrány v obecné rovině, tak i podle české účetní legislativy, text je doplněn o ilustrativní příklady. Práce je zakončena příkladem z praxe, který je příkladem úpravy obecných postupů na konkrétní situaci v podniku Preciosa Ornela a.s..