Řízení kurzového a úrokového rizika ve středně velkých firmách - Štěrbák, Michal (2013)
Tématem diplomové práce je řízení kurzového a úrokového rizika. Základním cílem práce je objasnit a teoreticky tuto problematiku pokrýt a následně na konkrétním podnikatelském subjektu zhodnotit proces řízení obou rizik a stanovit vlastní strategii na následující rok. Teoretická část se zaměřuje na podstatu kurzového a úrokového rizika a na vzájemný vztah těchto veličin. Poté je definován proces řízení obou rizik a jsou popsány nástroje řízení obou rizik. Empirická část práce je soustředěna na zhodnocení řízení kurzového a úrokového rizika společnosti PSG-International, a.s. V poslední části je na základě podnikatelského plánu, očekávaného cash flow, kurzového a úrokového očekávání stanoven návrh vlastní strategie na rok 2013.