Řízení kurzového a úrokového rizika ve středně velkých firmách - Štěrbák, Michal; Mandel, Martin, 1962-; Skoupil, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tématem diplomové práce je řízení kurzového a úrokového rizika. Základním cílem práce je objasnit a teoreticky tuto problematiku pokrýt a následně na konkrétním podnikatelském subjektu zhodnotit proces řízení obou rizik a stanovit vlastní strategii na následující rok. Teoretická část se zaměřuje na podstatu kurzového a úrokového rizika a na vzájemný vztah těchto veličin. Poté je definován proces řízení obou rizik a jsou popsány nástroje řízení obou rizik. Empirická část práce je soustředěna na zhodnocení řízení kurzového a úrokového rizika společnosti PSG-International, a.s. V poslední části je na základě podnikatelského plánu, očekávaného cash flow, kurzového a úrokového očekávání stanoven návrh vlastní strategie na rok 2013.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses