Měkké dovednosti absolventů ekonomických oborů z pohledu zaměstnavatelů - Cao, Van Anh; Králová, Tereza, 1978-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem bakalářské práce je zjistit ze třech vybraných informačně technologických společností, jaké měkké dovednosti nejvíce vyžadují a z jakého důvodu. Dále zjistit rozdíl v požadavcích na ekonomické pracovní pozice a IT pozici, jakým způsobem tyto dovednosti zjišťují a skutečné příklady využití těchto dovedností v praxi. Teoretická část práce se zabývá definicí a potřebností měkkých dovedností. Dále jsou jednotlivé měkké dovednosti rozděleny do třech skupin a následně popsány. V metodologické části popisuji způsob zjištění v podobě polo-strukturovaných rozhovorů. V praktické části interpretuji záznamy provedených rozhovorů. Na závěr shrnuji výsledky rozhovorů a predikci vzdělávání měkkých dovedností ve firmách.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses