Model rozvozových tras a rozmístění logistických center s možností jejich optimalizace - Slavíková, Monika; Kuncová, Martina, 1974-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zabývá využitelností metod operačního výzkumu v praxi. Jde především o distribuční úlohy a konkrétně o rozvozní problém. Cílem je nalezení takového rozvozního plánu, který bude mít nejnižší náklady (celkový počet kilometrů a hodin bude minimální) a zároveň kapacita vozidla bude maximálně využita; za podmínek, že budou uspokojeny všechny požadavky logistických center a bude tolerovaná maximální kapacita vozidla. K výpočtu byl použit programový systém LINGO 13.0 od společnosti LINDO Systems Inc., který však neposkytne optimální řešení v rozumném čase, dále k výpočtu byla použita heuristika výhodnostních čísel, jejíž výpočetní algoritmus byl převzat z diplomové práce (Gerlich, 2011) a je zapsán pomocí doplňku VBA (Visual Basic for Applications) v MS Excel. Nakonec jsou srovnány výsledky těchto metod s původním řešením rozvozního plánu.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses