Bankovní produkty dle zákona o spotřebitelském úvěru - Čech, Ondřej (2013)
Bakalářská práce analyzuje bankovní produkty, které umožňují překlenout klientům dočasnou platební neschopnost za cenu vysokého úroku v případě nedodržení předem standardizovaných smluvních podmínek. Jedná se o produkty upravené v zákoně o spotřebitelském úvěru: Spotřebitelský úvěr, Kontokorentní úvěr a Kreditní kartu. Tyto produkty se řídí zákonem o spotřebitelském úvěru a jejich komparace bude provedena na vybraných bankách v ČR. Z výsledné analýzy vyplynulo, že jejich postavení na trhu je velice silné zejména pro jednoduchost a účelnost při dodržení relativně striktních pravidel. Z vybraných bank nelze označit nejlepší banku pro všechny produkty. Každá nabízí své služby komplexně propojené a závisí především na klientovi. Proto jsou v práci zmíněny především výhody a nevýhody jednotlivých produktů, díky nimž se může klient rozhodnout.