Bankovní produkty dle zákona o spotřebitelském úvěru - Čech, Ondřej; Zetek, Pavel; Coufal, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce analyzuje bankovní produkty, které umožňují překlenout klientům dočasnou platební neschopnost za cenu vysokého úroku v případě nedodržení předem standardizovaných smluvních podmínek. Jedná se o produkty upravené v zákoně o spotřebitelském úvěru: Spotřebitelský úvěr, Kontokorentní úvěr a Kreditní kartu. Tyto produkty se řídí zákonem o spotřebitelském úvěru a jejich komparace bude provedena na vybraných bankách v ČR. Z výsledné analýzy vyplynulo, že jejich postavení na trhu je velice silné zejména pro jednoduchost a účelnost při dodržení relativně striktních pravidel. Z vybraných bank nelze označit nejlepší banku pro všechny produkty. Každá nabízí své služby komplexně propojené a závisí především na klientovi. Proto jsou v práci zmíněny především výhody a nevýhody jednotlivých produktů, díky nimž se může klient rozhodnout.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses