Analýza akvizice Exim Holding, a.s. společností REWE Group - Zíma, Radek (2013)
Cílem této práce je nahlédnout do konkrétní přeshraniční akvizice společnosti EXIM Holding společností REWE Group, analyzovat akvírovanou společnost, ohodnotit výhody, synergie a nevýhody této akvizice pro zastoupené strany a stanovit hlavní důvody této akvizice. Metody použité v práci spočívají ve finanční analýze, analýze managementu pro vedení strategie a analýze dostupných informací včetně dokumentací ohledně této transakce. V aplikační části jsou nastíněná teoretická východiska aplikována na struktury EXIM Holding a srovnána s výsledky konkurence. Závěr obsahuje shrnutí nejdůležitějších poznatků práce a vyhodnocuje přínosy dané transakce.