Analýza akvizice Exim Holding, a.s. společností REWE Group - Zíma, Radek; Smrčka, Luboš; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této práce je nahlédnout do konkrétní přeshraniční akvizice společnosti EXIM Holding společností REWE Group, analyzovat akvírovanou společnost, ohodnotit výhody, synergie a nevýhody této akvizice pro zastoupené strany a stanovit hlavní důvody této akvizice. Metody použité v práci spočívají ve finanční analýze, analýze managementu pro vedení strategie a analýze dostupných informací včetně dokumentací ohledně této transakce. V aplikační části jsou nastíněná teoretická východiska aplikována na struktury EXIM Holding a srovnána s výsledky konkurence. Závěr obsahuje shrnutí nejdůležitějších poznatků práce a vyhodnocuje přínosy dané transakce.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses