Směšovací problém v praxi - Nesrstová, Markéta (2013)
Tato práce se zaměřuje na stravování ženy v tzv. šestinedělí, tedy v období šesti týdnů po porodu a během kojení. Cílem této práce je sestavit co nejlevnější jídelníček na 14 dní, přičemž jsou zohledněny a musí být dodrženy různé požadavky na stravu od energetické hodnoty jídel, až po obsah tuku, bílkovin, vápníku apod., tak aby to korespondovalo se zdravou životosprávou jak ženy, tak kojeného dítěte. Optimální jídelníček je sestaven pomocí lineárního programování a modelovacího systému LINGO.