Vliv dopravní polohy a dopravní obslužnosti na zaměstnanost v okrese Písek - Chalupa, Daniel (2013)
Doprava je jedním z faktorů, které mají velký dopad na rozvoj regionů a jejich postavení z hlediska zaměstnanosti a ekonomické úrovně. V práci se snažím o analýzu a vysvětlení vztahu mezi zaměstnaností a dopravní obslužností v okrese Písek. V úvodu popisuji teoretické přístupy k této problematice, posléze popisuji metody použité v analýze. V části analytické pomocí těchto metod vysvětluji závislost mezi mírou nezaměstnanosti v jednotlivých částech okresu a dopravní obslužností daných lokalit. Výsledky analýzy jsou doplněny kvalitativním šetřením a na závěr předkládám návrh pro případnou dopravní optimalizaci.