Vliv dopravní polohy a dopravní obslužnosti na zaměstnanost v okrese Písek - Chalupa, Daniel; Květoň, Viktor, 1983-; Pova, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Doprava je jedním z faktorů, které mají velký dopad na rozvoj regionů a jejich postavení z hlediska zaměstnanosti a ekonomické úrovně. V práci se snažím o analýzu a vysvětlení vztahu mezi zaměstnaností a dopravní obslužností v okrese Písek. V úvodu popisuji teoretické přístupy k této problematice, posléze popisuji metody použité v analýze. V části analytické pomocí těchto metod vysvětluji závislost mezi mírou nezaměstnanosti v jednotlivých částech okresu a dopravní obslužností daných lokalit. Výsledky analýzy jsou doplněny kvalitativním šetřením a na závěr předkládám návrh pro případnou dopravní optimalizaci.
Vedoucí práce: Viktor Květoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses