Pořádání hudebního festivalu jako praktická aplikace řízení projektů - Chamrada, Daniel (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o teorii i praxi řízení projektů a představuje reálný projekt, hudební festival ŠtokFest 2013. V teoretické části práce jsou nastíněny pohledy a názory českých i zahraničních autorů na řízení projektů a specifikovány jsou taktéž charakteristiky této vědní disciplíny. Dále jsou v práci představeny základní i méně používané metody a analýzy projektového řízení. Následuje praktická část práce, která začíná představením nejznámějších počítačových programů pro řízení projektů, na které navazuje samotný projekt hudebního festivalu ŠtokFest 2013. Ten je řešen prostřednictvím software MS Office Project. Harmonogram etap a činností detailně charakterizuje přiložený projekt, který je doplněn časovou analýzou a analýzou zdrojů, nákladů a rizika.