Zdroje založené na DPH v EU - Vaskovskyi, Anton (2013)
Bakalářská práce je zaměřená na zdroje založené na dani z přidané hodnoty v Evropské unii. Teoretická část objasňuje tvorbu rozpočtu EU v dlouhém období a úlohu zdrojů založených na DPH v něm. Práce taktéž popisuje nezbytný proces harmonizace této daně v rámci členských států a současný system odvodů DPH do těchto rozpočtů, vystihuje jeho nedostatky a představuje vytvořené alternativní modely. V analytické části byla provedena analýza faktorů ovlivňujících výnos ze zdroje založeného na DPH do rozpočtu Evropské unie na základě Grangerovy kauzality.