Zdroje založené na DPH v EU - Vaskovskyi, Anton; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce je zaměřená na zdroje založené na dani z přidané hodnoty v Evropské unii. Teoretická část objasňuje tvorbu rozpočtu EU v dlouhém období a úlohu zdrojů založených na DPH v něm. Práce taktéž popisuje nezbytný proces harmonizace této daně v rámci členských států a současný system odvodů DPH do těchto rozpočtů, vystihuje jeho nedostatky a představuje vytvořené alternativní modely. V analytické části byla provedena analýza faktorů ovlivňujících výnos ze zdroje založeného na DPH do rozpočtu Evropské unie na základě Grangerovy kauzality.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses