Určení kritičnosti pracovních oblastí v metodice ASAP - Malý, Jan (2013)
Cílem práce je určit kritičnost pracovních oblastí (Work streams) projektu vedeného podle metodiky ASAP verze 7.2. Ke splnění cíle bylo potřeba navrhnout vhodnou metodiku, což vyžadovalo osvojení celé řady znalostí, proto je v práci kromě rozboru metodiky z obdobně zaměřené studie popsána i metoda Process Quality Management. V práci je dále věnován značný prostor popisu struktury projektu tvořeného podle metodiky ASAP z roku 1999 analyzované v odborné studii a ASAP v7.2. Na základě srovnání struktur obou verzí metodik a rozboru studie jsou formulovány předpoklady a postup pro sestavení metodiky k určení kritičnosti pracovních oblastí. Výběrem kritických faktorů úspěchu projektu implementace ERP a aplikováním navržené metodiky na ASAP verze 7.2 jsou dále v práci identifikovány kritické pracovní oblasti. Výstupy práce umožní dodavatelům implementujícím SAP produkty lépe určit priority projektu, alokovat zdroje a rozhodnout, která oblast projektu je důležitější. Za nejdůležitější z pohledu CSF jsou v práci určeny pracovní oblasti Projektové řízení a Řízení integrovaného řešení.