Možnosti využití Google Apps pro podnikání - Keclík, Jakub (2013)
Tato práce se zabývá souborem nástrojů Google Apps a jejich využitím pro podnikání v malých a středních podnicích. První část práce popisuje možnosti pro firmy, které nabízí cloud computing a také blíže definuje další důležité pojmy společně s popisem všech aplikací, které jsou součástí Google Apps. Praktická část obsahuje doporučený postup zavádění Google Apps do podnikových systémů, jehož součástí je porovnání se dvěma konkurenčními službami Office 365 a Zoho. Stěžejní částí je analýza dotazníkového šetření. Na základě informací firem, které již implementovaly Google Apps do svých podnikových systémů, jsou rozebrány možnosti využití jednotlivých aplikací.